Cider – almából, nem árpából

Szegény britek! Az almán kívül nem nagyon terem meg ott annyi finom gyümölcs, mint nálunk Magyarországon.

A prágai negyedosztályú

A prágaiak annyira szerették negyedosztályú kocsmáikat, hogy még nemzetközi konferenciát is rendeztek róluk.

Ömlés, rázás nélkül

Melyik sörisszával nem fordult még elő, hogy a kinyitott a sörből lávaszerűen tört elő a sör habja?

Whisky – mesterkurzus

A whisky és a sör alapanyagaiknak köszönhetően közeli rokonok, mégis nagyon mások.

Kocsmában mesélik

Lajos egy sörért bármikor szórakoztató, bár nem feltétlenül igazán megesett történetekkel szolgál a meghívásért cserébe. Legutóbb egy angliai történettel köszönte meg a meghívást.

Belga wit Ostravából

A globális sörpiacnak köszönhetően a kanadai Molson-Coors, az ostravai sörgyárban belga búzasört főz.

Sörszomj és tudásvágy

Létezik egy intézmény a Hunyadi téren, ahol évek óta nem csak a sörszomjat olthatjuk, hanem ismereteinket is bővíthetjük.

No. 600

Ez a mai poszt a blog történetének hatszázadik bejegyzése, a blog történetének ezernégyszázkilencedik napján.

Balti porter vs sötét duplabak

A balti porter tulajdonképpen egy hibrid sör, mely az angol eredetinél erősebb, de jellemzően alsóerjesztéssel készítik.

Ujjhúzás – a bajor virtus

Az ujjhúzás kocsmai játéknak indult, de manapság Bajorországban és Ausztriában hagyományőrző küzdősportként űzik.

összesen: 616 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó