Több mint másfél hónap után december harmadikán, csütörtökön újra kinyithatnak a kocsmák és az éttermek Csehországban.
Van egy sör, melynek nevét egy rágcsáló ihlette: a holland Gulpener sörgyár búzasörét Korenwolfnak – gabonafarkasnak – nevezi.
A maláta – mint azt mindannyian tudjuk – a sör legfontosabb alapanyaga, de akár csemege is lehet, amit nem csak rágcsálni jó.
Pesti vagyok, nem budai, mégis a hetvenes évek közepétől a rózsadombi Bimbó csárda volt az egyik gyakran látogatott bázis.
A Craft Head egy új koncepció, craft sörre és élménykonyhára hangolva, a Rákóczi úton a Neked csak Dezső helyén.
„A Móri mindig egy szar hely volt, sunyi alkeszok törzshelye, ócska lőrét mértek, de legalább nem volt drága” – írta az affér helyszínéről Merza Gábor barátom.
Borban csak szükségből, vagy anyagi megfontolás alapján gondolkozunk.
Az igazi fröccs természetesen szódával készül. De ki csinál manapság szódát?
Régészek 2004-ben a perui Cerro Baúl hegyen egy ősi város romjait találták. A feltárás során napvilágra kerültek egy sörfőzde maradványai is.
A csehek megelőztek bennünket, náluk már két hete bezártak a kocsmák.