Főzés közben is jólesik a sör

Szeretek sörrel főzni. Arra azonban nagyon kényes vagyok, hogy a receptben szereplő sör mennyisége kevesebb legyen, mint ami az üvegben van. Hogy legyen mit innom főzés közben.

Sör tölgyfahordóban

A fahordóban érlelés egy hagyományos gyártási mód, amelyet a nagy sörfőzdék ritkán alkalmaznak, és akkor is általában csak különleges termékeknél.

A gyümölcssörök

Az igazi, mondhatnánk klasszikus, gyümölcssör úgy készül, hogy egész gyümölcsökkel, gyümölcsvelővel, vagy természetes gyümölcslével együtt érlelik az alapsört.

To beer or not to beer

Igazi sörkedvelőként egyetlen dolgot pozitív dolgot írhatunk az alkoholmentes sör javára: ha éppen nem fogyaszthatunk alkoholt legalább látványában meg van az illúziónk, hogy sört iszunk.

A sör nagyhatalma

A legjobb sör ott van, ahová a papok járnak inni – ez a 16. században emlegetett szállóige a világ kevés országában igazabb, mint Belgiumban.

Sörcsapda

A sörivó legnagyobb problémája, hogy hány sör iható meg anélkül, hogy a hazafelé vezető utat a kötelező két átszállás helyett, ne többel tudja abszolválni.

Úszó sörfőzde

A háború alatt két problémával is meg kellett a sörgyáraknak küzdeni. Egyrészt az egyre romló nyersanyag ellátással, másrészt azzal, hogy a sört hogyan juttassák el a harcoló csapatokhoz.

Brit tudósok szerint a kocsma

Brit kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a férfiak rendszeres kocsmalátogatása csökkenti az őket érő stresszhatásokat. Nem a sörivás, hanem a kocsmalátogatás!

Sörhab és környéke

Ha a hab felől közelítünk a kérdéshez, akkor kétféle sörivót különböztetünk meg. Az egyik a sört habbal, a másik hab nélkül szereti.

Az illegális sörfőzés

A középkorban kizárólag a helyben tevékenykedő sörfőzőknek engedélyezték a sörfőzést illetve sörkimérést. A városi lakosság azonban szívesen fogadta a finánc nem látta, olcsóbb csempészárut.

összesen: 934 db | 10 db/oldal

első vissza 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 következő utolsó