A világ megérett a pusztulásra!

2021. február 12. péntek
Boomer vagyok, nem tagadhatom a felelősségem azért, hogy trendi lett az ízesített, alkoholos szódavíz.

Nem igazán tudom, hogy az első lépés a guminő felé valóban az alkoholmentes sör, vagy inkább a premix italok jelentették-e, de ép ésszel, egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy ipari szesszel megloccsantott ízesített szódavíz legyen 2021 itala Magyarországon,

Márpedig úgy néz ki, hogy a teljesen idióta amerikai trendek szuperszonikus sebességgel érkeznek el Magyarországra. A hard seltzernek nevezett alkoholos szóda gyártására és terjesztésére máris bejelentkezett a japán tulajdonú Dreher és a kanadai tulajdonú Borsodi is. Márciusban már kapható lesz a boltokban a hazai előállítású „hard seltzer" nevű – tudja a fene micsoda.

A hard seltzer alapvetően alkoholos, ízesített víz. Az, hogy miből készül az alkohol változó. Legtöbbször a „hard seltzerben" lévő alkohol erjesztett nádcukorból származik, ezt ízesítik és szénsavat adnak hozzá. De az alkohol forrása lehet a sörfőzéshez használt maláta is.

Bocs. Boomer vagyok. Így aztán most inkább kimegyek a konyhába, a poharamba dobok két jégkockát, öntök rá kedvem szerinti (nem kevés) mennyiségű whiskyt, spriccelek rá egy kis szódát és máris kész a házi hard seltzerem.

Egészségetekre!

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás