Ami a könyvből kimaradt

Címkék: sörirodalom
2020. augusztus 25. kedd
Miért nem rendezünk sörfesztivált? Mert bár kipróbáltuk mindkét oldalt, de mi a csap innenső oldalán érezzük jól magunkat.

Az emberek szórakoztatásában nagy gyakorlatunk van, de mégsem mernénk egy sörfesztivál szervezésébe belevágni. Pedig a jó sört szeretjük és a mi sörfesztiválunkon biztos lenne Rebel sör is. A Rebel azonban az egyetlen biztos pont lenne a mi sörfesztiválunkban. Mert lövésünk sincs, hogy a helyszínért kell-e fizetni, kell-e engedély, ahogy azt sem tudjuk, hogy mitől válik két faház és négy sörcsap sörfesztivállá.

Persze tudjuk, sörfesztivált mindenhol lehet rendezni, csak jó hangosan ki kell kiáltani, hogy ez az. A kikiáltás fontos, de arra azért érdemes figyelni, hogy a világ végén, egy erdő közepén, vagy egy lakatlan szigeten nem érdemes sörfesztivált csinálni, mert a kutya sem megy oda és ihatjuk meg ketten az összes sört magunk, meg az ivócimborák és szesztestvérek, akikre mindig lehet számítani, ha piálásról van szó.

Ez – mármint a barátokkal ivás – jó esetben a legfontosabb célja egy sörfesztiválnak. Rosszabb esetben, főleg azoknak, akik nem isznak sört és nincsenek barátaik, a cél az, hogy a sok balekot lehúzzák lóvéval. Jól megtömni a zsebüket rohadt sok pénzzel és azt Hawaiin koktél szürcsölés közben eldorbézolni, vagy élére állítva betenni a többi közé.

Persze egy sörfesztivál úgy a legjobb, ha a szervezést és a melót másokra hagyjuk és mi csak mint két VIP-vendég sétálunk be a VIP-szeparéba és ott ingyen döntjük magunkba, amit adnak. Ilyenkor azonban számolnunk kell azzal hogy még véletlenül sem lesz a kedvenc sörünk a kínálatban. Ha még viszont még VIP-vendégek sem vagyunk, akkor valószínűleg mégis csapolják, de csak horror áron juthatunk hozzá.

Valahogy önzetlenül kellene tehát sörfesztivált rendezni, de fából vaskarikát még senkinek sem sikerült csinálnia. Így aztán nem marad más hátra, mint beülni a törzshelyünkre, ahol pont elegendő csapolt cseh sör van, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelőt, vagy elmenni mások által szervezett sörfesztiválra és méla undorral szidni a választékot, az árakat, a helyszínt és a szervezőket, a WC-t és a poharakat.

Ehelyett mi inkább meghívjuk barátainkat egy sörre és rendezünk egy Merza féle cseh sörfesztivált.  Arra a napra tervezzük. amikor a Merza megkapja a segélyét, ami talán két óráig elég lesz a szeszfogyasztásra. De semmi baj, ha a könyv jól fogy majd. Megmarad a barátság, mindenki jó érzi magát és jó cseh söröket fogyaszthatunk. Persze Rebel barnát itt sem mérnek, de biztos ami biztos, kerítünk egy terítőt, ami a Rebel sört reklámozza.

Nazdravie! – mondaná a művelt magyar.

 

A Rebel sörről ITT olvashatnak. 

 Twitter megosztás Google+ megosztás