Ami késik, nem múlik

Címkék: cseh sör, craft, lambic
2022. május 8. vasárnap
Van az úgy, hogy az ember lemarad valamiről. Nekem például esélyem sem volt, hogy tegnap kiugorjak Mikulovba és megnézzem magamnak a Wild Creatures sörfőzdét.

Eredetileg egyébként is a lányom esküvője lett volna program erre a napra, de a vírus karanténba kényszerített. Pedig a Wild Creatures egy rendkívül érdekes sörfőzde, amely az egyik tradicionális, ám Belgiumon kívül sokáig ismertelen sörtípusra a lambic sörökre összpontosít.

A Wild Creatures az első sörfőzde Csehországban, ahol ezzel a különleges sörrel foglalkoznak, melyet akár több évig is fahordóban érlelnek. A mikulovi sörfőzde Csehországban, amely ugye az ászoksör őshazája, kevésbé ismert, mint külföldön. Egyik sörük „A világ legjobb sörei” című kiadványába is bekerült. A nemzetközi rangsorban a Wild Creaturest a legjobb csehországi sörfőzdék közé sorolják.

Szombaton lehetőség lett volna a részt venni egy sörfőzdelátogatáson, ahol kostólóval és a szakmai vezetéssel ismerkedhettem volna meg az egyik legkülönlegesebb cseh sörfőzdével. Erre azért előbb-utóbb sort kerítek, hiszen Mikulov az egyik legközelebbi sörturista célpont, ha Magyarországról célozzuk meg Csehországot.Twitter megosztás Google+ megosztás