Angyalföld nyomokban

2020. március 3. kedd
Ha még tetten szeretnénk érni a régi Angyalföldet sietnünk kell, mert a klasszikus kocsmák száma rohamosan csökken.

A kocsmák még így is késéssel erednek a kerület hihetetlen gyorsasággal felszámolt iparnegyedeinek nyomába. Elég csak végignézni a Váci út irodafolyosóján azaz a modernek szánt, de inkább fantáziátlan irodaházainak során, vagy az új – lakóparknak csúfolt – lakótelepek sokaságán.  A Dózsa György út egyik oldala még tartja magát a Kassák Lajos utca és a Vágány utca között.

A Kassák sarkán még áll a Kaiser söröző is és némi esély látszik arra, hogy az épület sem kerül bontásra és a Kaiser talán elkerüli a Botond utca sarkán álló egykori Nemesgulács borozó sorsát is, amit az irodisták számára csumizóvá alakítottak át.

A Kaiser söröző egykor presszó volt, ha emlékezetünk nem csal és valamikor a nyolcvanas években rendezték be sörözőnek. A berendezése is azóta változatlan, az egykori Gösser sörözők bútorai még a masszív vonalat képviselték. Innét ismerősök a boxok és az ugyancsak gösseres jellegzetesség a jókora körülülhető pult.

A Kaiser söröző, nem is annyira bécsi bejzlikre, hanem inkább a prágai külváros kocsmáira hasonlít, bár arrafelé annyira nem jellemzők a magas bárszékek és Soproni sört sem csapolnak. Itt viszont ez és a Krusovice világos a kínálat és az árak még azt jelzik, hogy Angyalföldön vagyunk.

A közönséget a kora délutáni órán a helyi erők alkotják, otthonos mozgásuk mutatja, hogy többségük törzsvendég. Az irodisták még nem fedezték fel a helyet, de félő, hogy a szemközti irodaház-komplexum átadásakor a Kaiser sörözőre is profilváltás várhat.

Őszintén sajnálnánk.Twitter megosztás Google+ megosztás