Beerbox és a németek

Címkék: craft, Craft Head, beerbox
2021. február 4. csütörtök
A pillanatnyi helyzetben a legjobb megoldás ha házhoz rendeljük a sört, mert a kocsmák nem holnap fognak kinyitni.

Szerencsére már egyre több szupermarketben fedezik fel, hogy a különleges sörök iránt megnőtt az érdeklődés és a nagy áruházak is bővítik sörkínálatukat. Ha azonban igazi különlegességekre vágyunk a legjobb megoldás a sörszaküzletek megkeresése. 

Az utóbbi idők radikális változásai sok mindent megváltoztattak és ma már nem csak a németekre jellemző, hogy nagyon sok kis sörfőzde békésen megfér egymás mellett a piacon.  Bár a járvány a német sörgyártásban is visszaesést okozott, a sörfőzdék száma köszönhetően a német kraftnak Németországban is növekszik.

A sok újonnan indult sörfőzde mellett a kisebb tradicionális sörfőzdék is elkezdtek felsőerjesztésű söröket is főzni, de nagyobb sörgyárak is bátrabban bővítik szortimentjüket. A szűretlen sörök divatját már a búzasörök visszahozták, de az IPA mellett olyan típusok is megjelentek a palettán, mint a hordóban érlet ale-ek, a stout, a sour vagy a különféle ízesített sörök.

A legnépszerűbb továbbra is a pils, de a német craft egyre nagyobb piaci szegmenst mondhat magáénak, a fogyasztó pedig egyre szélesebb kínálatból válogathat.

Ebből a sok-sok sörből igyekszik a  BEERBOX néhányat mindig a kínálatában tartani. A folyamatosan változó kínálatról a ITT tájékozódhat. A sörök kaphatók a Craft Head Bottleshopban és ha nem tud ellátogatni az üzletbe, akár megrendelheti a házhozszállítást is. Twitter megosztás Google+ megosztás