Beerka – egy új sörbolt

2021. január 15. péntek
A magam részéről nem gondolom, hogy a szóvicc feltétlen ostoba dolog, nem véletlen, hogy oly sokan vonzódunk hozzá.

Sajnos manapság egyre kevesebb a fantázia a szóviccekre alapozott elnevezésekben. Amíg ez a „Lesz Vigasz” és hasonló színvonalú becsületsüllyesztők elnevezésében jelentkezett, különösebben nem érdekelt. Akkor azonban némi szomorúság költözött szívünkbe, amikor az egyre jobb söröket árusító sörözőknek adtak a leírás és a kiejtés különbségére alapozott „hülyeneveket”.  Mert mi másnak gondolhatjuk az olyan elnevezéseket, mint a Beerodalom, vagy a Legfelsőbb Beeróság?

De itt van a legújabb, a Beerka, mely ugyanezt a poént lovagolja meg. Pedig egy pompás kis helyről van szó, ami nem kis bátorsággal nyugtalan és kiszámíthatatlan, járvány zárta korunkba hozott új színt. A Hűvösvölgy és környéke lakóinak mindenesetre a jó sör lehetőségét egyértelműen.

Mert mit kínál a Beerka? Német és cseh söröket. (Bierkákat és Pivokákat.)

Köztük a helyben frissen, elvitelre csapolt söröket, most éppen a német Wernesgrünert, a müncheni Paulaner Oktoberfestbert,  a zateci Hetedik Lépcsőt, a nymburki Francint és nachodi Antonint. Azoknak, akik ebből a választékból nem találnak megfelelőt, azok a szép hosszú palackossör-listában biztos megtalálják a kedvükre valót.

Vagyis inkább az a birka, aki nem próbálja ki, mit kínál a Beerka a Hidegkúti úton a Lidl mellett!Twitter megosztás Google+ megosztás