Brussels Beer Challenge 2017

2017. november 30. csütörtök
Az idei Brussels Beer Challenge sörversenyre harminchét országból ezerötszáztizenkét sört neveztek. Közülük százkilencvenhét Csehországból érkezett. Közülük három Primátor is komoly elismerést szerzett.

Az idén a belgiumi Namur városa adott otthont az egyik legnagyobb európai sörversenynek a Brussels Beer Challenge 2017-nek. Legnagyobb számban persze a belgák képviseltették magukat, de érkeztek sörök Csehországból és Magyarországról is. A legnépesebb kategória a belga Tripelé és a földgömb minden szegletéből származó IPA-é volt, de a szokásosnál több fahordóban erjesztett sört is neveztek a versenyre.

Nem kevesebb, mint nyolcvanöt sörszakértő vakteszteken minősítette a különféle kategóriákba sorolt söröket. A három kóstoló nap végén a legjobb sörök minden kategóriában egy arany,egy ezüst és egy bronz díjat nyertek. Akik lemaradtak a dobogóról, de megfelelő pontszámot értek el, kiválósági igazolást kaptak. A négy díjazott cseh sör közül hármat a náchodi Primátor sörgyár nevezett a versenyre. Aranyérmes a Primátor Antonin lett, míg a Primátor Premium és a Primátor Weizenbier bronzérmet szerzett.

ITT megtekinthető a teljes eredménylistaTwitter megosztás Google+ megosztás