Craft Brauer Festival – Bayreuth

2017. szeptember 24. vasárnap
A Bayreuth-i Maisel sörgyár tulajdonosa Jeff Maisel 2014-ben a régi gyár területén egy új 25 hektoliteres főzőházat hozott létre és ott barátaival nekiállt a „craft-beer” főzésnek.

Azóta a Maisel&Friends néven több mint egy tucat különféle kraft sört gyártottak. A söreik kisszériás, limitált mennyiségű főzetek, a trendeknek megfelelően  különleges felsőerjesztésű, régi – főleg brit és belga – receptek újragondolásával főzött sörök.

A múlt évben szeptemberben rendeztek először a gyár területén „Kraft Sörfesztivált, mely idén még több résztvevővel került megrendezésre. Az idei fesztivál közönsége elsősorban a két kollaborációs főzetre a Cincinatti-i  „Christian Moerlein” sörfőzdével közös sörökre a „Spacetime” névre keresztelt hoppy wheat ale-re és a „Teleport” imperiál porterre volt kíváncsi.

A kétnapos sörfesztiválon mintegy ötezer látogató ismerkedhetett a már említett amerikai mellett, egy-egy osztrák és nyolc német újhullámos főzde különleges söreivel. A programot főzdelátogatás, sörbírálati bemutató és sörkorcsolya ízelítő színesítette. 

 Twitter megosztás Google+ megosztás