Csehek, akik Londonban főznek sört

2017. november 24. péntek
Petr Skocek Csehországból indult neki a világnak szerencsét próbálni. Londonban kötött ki, ahol eleinte teherautósofőrként dolgozott és talán meg is marad a volánnál, ha ízlik neki az angol sör.

– A cseh pilseni sörökön nőttem fel. Mikor Londonba költöztem, heti két-három alkalommal itt is eljártam sörözni, de nem ízlettek a kocsmában kapható sörök – meséli. a harmincas éveiben járó férfi. Cseh vagyok, nem tudtam megbarátkozni az itteni ale-kel, így aztán elkezdtem otthon sört főzni. Természetesen klasszikus cseh lagert.

A próbálkozásokat egy idő után siker koronázta. Eleinte csak a baráti társaság kóstolgatta Skocek söreit. Talán nem is növi ki a házi sörfőzés kereteit, ha az egyik sörkóstolón nem ismerkedik meg Zdenek Kudrral, akinek nagyon ízlettek Skocek sörei és rögtön meglátta benne az üzleti lehetőséget és felajánlotta, hogy beszáll az üzletbe.

Az ötlet nem veszett el a másnapi józanosodáskor sem, így rövidesen megszületett a Bohem Brewery, amely az Londonban élő közép-európaiak őszinte örömére nem ale-ket, hanem négy különbőző lágert főz és kakuktojásként azért készül egy belga típusű világos ale is. Eleinte a környékbeli kocsmáknak adtál el söreiket, de nyáron megnyitották saját tap-roomjukat is, ahol leggyakrabban cseh szavakat hallani, de egyre több az angol vendég is. Twitter megosztás Google+ megosztás