Duhaj december

2019. november 22. péntek
Mit szépítsük a dolgot: a száraz november igazi célja és értelme, hogy az ember felkészüljön a decemberi szittyózás cunamira.

A december egyébként is a tékozlás hónapja, a Mikulás-naptól szilveszterig milliónyi indok adódik az ivásra. Ez az a hónap, amikor a „lé határozza meg a tudatot” – teljes a skála, az óvatos duhajok szigorú önkorlátozásától, a mixer-világbajnokság valamennyi alapanyagának válogatás nélküli keveréséig.

Az év végi kötelező jókedv elérésének persze nem egyetlen módja az alkoholfogyasztás, de mivel ilyenkor az átlagosnál hosszabb időt kell a „terített asztal” körül családdal, munkatársakkal, haverokkal eltölteni, a „similis gaudet similis” életbölcsességét megfogadva jobban járunk, ha magunk is csatlakozunk a pohár fenekére nézők – eleinte még feltétlen – vidám és szórakoztató társaságához.

Az apáról fiúra, anyáról leányára szálló hagyománynak köszönhetően a tinédzser kor végére mindenkinek kialakul egy italvezetési tapasztalata, melynek köszönhetően megpróbál az ember lavírozni a sörös kábaság, a boros tompaság és a rövidek felgyorsította mámor között.

Bizonyos életkor után kell rendelkeznünk tapasztalattal az alkoholféleségek ránk gyakorolt hatásáról, ezért nem feltétlenül ajánljuk mindenkinek a campari-pezsgő, vagy a Stroh rum-sör kombóját, mert a túlkapások könnyen odavezetnek, hogy másnap nem csak a macskajaj miatt fáj a fejünk, de meggondolatlan tetteinkről készült, a Facebookon több ezer rajongó által lájkolt, felvételek miatt is.

Szóval, csak óvatosan!Twitter megosztás Google+ megosztás