Egy sikeres anyós

2022. április 7. csütörtök
A Primátor Tchyně a nachodi sörgyár legdinamikusabban növekvő söre, amelyet rövidesen nemcsak palackban, hanem dobozban is forgalmazni fognak.

A Primátor Tychně két sörstílus az IPA és a láger kombinációja. Tulajdonképpen egy hop lager – azaz olyan ászok sör, melyben a klasszikus cseh lágerekhez használt komlókon kívül, modern komlófajtákat is adagolnak, és alkalmazzák a hidegkomlózást is. Így egy sajátos hibrid jön létre, mely meglepő variációkkal lehet képes elvarázsolni a sörrajongókat.

A Primátornál, ha minden a tervek szerint halad, egy százalékról több mint öt százalékra növelik a dobozos sörök arányát. Eddig csak Antonín és az ízesített alkoholmentes söröket dobozolták, de rövidesen dobozba kerül a tizenegyes és a tizenkettes sör és már említett  Tchyně is. A Primátor söröket egyelőre a Svijany sörgyárban töltik dobozba, de a tervekben szerepel egy doboztöltő sort üzembehelyezése.

A Primátornál, a tavalyi 116 ezerről, idén több mint 120 ezer hektoliterre tervezik felfuttatni az eladásaikat, annak ellenére, hogy az orosz piac elvesztése érzékenyen érintette a sörfőzdét, amely termelésének közel negyven százalékát exportálja. A sörgyár a világ huszonkilenc országába exportál, a fő piacok Lengyelország, Kína, Franciaország, Szlovákia és Magyarország. A sörfőzde 2019-ben negyvenhatezer hektoliter sört exportált.

A mintegy 80 főt foglalkoztató Primátor portfóliójában tizennyolc féle sör és több szezonális különlegességet is található. Így a cseh söripar legszélesebb kínálatával rendelkező sörfőzdék közé tartozik. A cseh sörszövetsége szerint a felsőerjesztésű sörök szegmensében a Primátor Csehország legnagyobb termelője .Twitter megosztás Google+ megosztás