Hamisítják az észak-koreai sört

2020. június 14. vasárnap
Ki gondolná, hogy az észak-koreai sör olyan népszerű lett Kínában, hogy már hamisítják, hogy ki tudják elégíteni az igényeket.

Észak-Korea legnagyobb sörgyára a természetesen állami tulajdonban lévő Taedonggang 2002-ben kezdte meg működését. Észak-Korea akkori vezetője Kim Jong-Il 2000-ben úgy döntött, hogy elérkezett az idő a hazai sörgyártás beindítására. A megoldást az angol Wiltshire-ben lévő bezárt Ushers of Trowbridge sörgyár berendezéseinek megvásárlása jelentette.

A Taedonggang sör azonban nem csak Észak-Koreában lett népszerű, hanem Kína határmenti településein is szívesen vásárolták. Annyira, hogy kínai vállalkozók – észak-koreai kormánytisztviselők segítségével – megállapodást kötöttek, hogy Dandong városa mellett illegálisan megkezdik a Taedonggang sör főzését.

A palack alakja és a sör íze is hasonló a valódi Taedonggang sörhez, de a sörszakértők meg tudják különböztetni az igazit a hamistól, viszont a hétköznapi emberek nem tudják megmondani melyik sör a hamisítvány. A hamis sört éttermeknek és karaoke bároknak adják el, azt állítva róla, hogy az csempészárú.

A hamistás ténye, már csak azért is meglepő, mert az Untappd tanúsága szerint az eredeti Taedonggang is gyalázatosan alacsony pontszámokat ért el.

 Twitter megosztás Google+ megosztás