Kibaszott pokol

Címkék: humor, turizmus
2020. augusztus 7. péntek
Ha a hülyenév-adásban lenne rangsor, igen előkelő helyet foglalna el a német Brauhaus Hartmannsdorf „Fucking Hell” nevű söre.

A „fucking” jelentés körülbelül annyi, mint „kibaszott”, míg a „hell” az angolban poklot jelent. Igen ám, de a „hell” németül a „könnyű világos ászoksör” jelentéssel bír. A csattanó, ha ezt lehet annak nevezni, hogy Ausztriában – Salzburgtól nem messze – van egy „Fucking” nevű apró falucska, melynek, ha lenne sörgyára, akár tiltakozhatna is a névhasználata ellen, mivel németül a Fucking Hell jelentése nem más mint az, hogy „Fuckingi világos".

Persze a sör neve ellen nem tiltakoznak a helyiek, már csak amiatt sem, mert amióta 2010-ben megjelent a sör, fellendült Fucking idegenforgalma és sok turista kereste fel, az addig alig ismert települést. Főleg az amerikaiak és a britek fotózkodnak előszeretettel a helyiségnévtábla előtt – melyet rendszeresen el is lopnak.

A sör címkéjén a patás ördögön fekvő puttó azonban semmiképpen a fuckingi világos, hanem sokkal inkább a kibaszott pokol felé mutat, mivel a Fucking Hell a Ratebeer osztályzatai alapján gyenge minőségű sör – viszont drága.Twitter megosztás Google+ megosztás