Lobkowicz sikerek

2017. február 23. csütörtök
A Zlatá pivní pečet sörfesztivál évtizedek óta a cseh sörök versenye is, az itt szerzett díj a legrangosabb cseh sörös díj, amit egy sör megnyerhet.

Az idei verseny nagy sikert hozott a Lobkowicz sörgyáraknak, melyek több díjat is szereztek a versenyen. A legnagyobb sikert a Pivovar Protivin Platan söre aratta, mely a félbarna sörök kategóriájában szerzett első helyet. A polotmavý sörök között nyerni ez igen nagy elismerés, mivel ez a kategória fejlődik a legdinamikusabban Csehországban. Szintén nagy elismerés, hogy a klasszikusnak mondható „světlé výčepní pivo" azaz a tizes sörök között, a jihlavai Ježek Šenkovní a második helyet szerezte meg. A tizenkettes Lobkowicz Premium Lager, amelyet ugyancsak Protivínben főznek a dobogót érő harmadik helyet szerezte meg a ležák sörök versenyében.

A Pivovary Lobkowicz holding a 2007-es évben jelent meg a kis és független sörfőzdék piacán. Rövidesen számottevő bevásárásokban kezdett, melyek során felvásárolta a Janáček (Uherský Brod), Jihlava, Protivín (Platan), Klášter (Hradišti nad Jizerou), Lobkowicz (Vysoký Chlumec), Černá Hora és a Rychtář (Hlinsko) sörgyárakat és részesedést szerzett a Rohozec és 2010-ig a Svijany sörgyárakban is. Nagyon sokan már a kezdetek kezdetén arra számítottak, hogy a csoport csak befektetési szándékkal vásárolta meg a fenti sörgyárakat, de a kínai befektetőre 2016-ig kellett várni – azóta viszont egyre nagyobb szabású tervek várnal a Lobkowicz csoport sörgyáraira.Twitter megosztás Google+ megosztás