Négy állati sör

2022. június 22. szerda
Két lelkes ember, Erwin és Nataly Agner gyermekkori álma, hogy saját sörfőzdét szerezzenek, vált valóra New Hampshire-i Nashuában.

Német gyökereik megkövetelték, a német sörfőzés hagyományainak követése, így az Agner&Wolf állati sorozatuk minden darabja tisztelgés egy-egy tradicionális német sör előtt.  

Ezek: Hefeweizen (búzasör), Altbier (Ale), Märzen (Red Lager) és Schwarzbier (Dark Lager). A sörsorozat gondolatát a négy, mint bűvös szám inspirálta. Vagyis a négy elem (víz, tűz, levegő és talaj), a négy fő irány (észak, dél, kelet és nyugat), a négy évszak (tél, tavasz, nyár és ősz), huszonnégy órán belül a négy időszak (reggel, nappal, este és éjszaka)

Amikor elképzelik a nyarat, a Napra, az erős virág- és gyümölcsillatokra, a széles búzamezőkre és a fölötte repülő méhekre gondolnak, végül egy medvére, aki a búzasörük (Hefeweizen) címkéjén személyesült meg.

Az Autumn megmutatja színes öltözékét, amely a kandalló tüzére és a rókaprém színére emlékezteti őket, így a második sörtípusukat is, a Red Lagert (Märzen) is a vörös szín jellemzi, a címkeállat pedig a róka..

Mi is lehet melengetőbb téli estéken  mint a harmadik sörük – a Dark Lager (Schwarzbier)? Amikor kint hidegen fújnak a szelek és sötét van, valahol a sűrű hóviharban magányos farkasüvöltést lehet hallani, egyáltalán nem kell aggódni, mert ebben a pohár sörben ott van a megszelídített farkas.

És végül a tavasz és a negyedik sör (Altbier), amelyet a bölcs és nemes állat – a vaddisznó – képvisel. A tavasz, különösen a korai, nem különbözik a színek és a hangok lázadásától; mind szép és enyhe, udvarias és méltóságteljes. Ezt a különleges finomságot szerettek volna adni az Altbier-nek, amelyet olyan könnyű és jóleső inni.Twitter megosztás Google+ megosztás