Pont, pont vesszőcske...

Címkék: kocsmajáró, Svijany
2020. szeptember 10. csütörtök
...készen van a söröcske.

A háček az a „kis horognak” is nevezett ékezet, a cseh nyelvben mássalhangzók hangértékét módosító mellékjel, Semmiképpen nem tévesztendő össze a hazai Hacsekkal, aki Sajóval a leghíresebb kaberé duettet alkotta.

Ez a „háček” vagy inkább Háček egy pesti söröző neve, amely őszinte örömünkre a Svijany söröket hozta el a belvárosba. Mi pedig mindig örömmel számolunk be ha egy cseh – vagy ahogy tanult barátom mondaná csehes – vendéglő nyílik, finom cseh sörökkel. itthon.

Akik régebb óta követik figyelemmel a cseh söröket, azoknak nyilván rémlik, hogy ezen a néven futott már rövid ideig vendéglő, közel a Csakajósörhöz, a Kertész utcában. Innen költöztette át a helyiséget a tulajdonos a Paulay Ede utca elejére.

A Háček a Pesti vendégló helyén nyílt, így bátran ajánlhatjuk konyháját is a figyelmükbe, főleg a sör mellé ajánlott ételek választéka figyelemreméltó. A Svijany sörök közül négy van csapon, de a ha ez nem lenne elegendő, további cseh üveges sörök is kaphatók.  Twitter megosztás Google+ megosztás