Primátor sörök Pesten

2017. november 19. vasárnap
Szereti a cseh söröket és nem tudja hol ihatna egy jó Primátor sört Pesten? Segítünk, hogy tudjon választani, de felhívjuk a figyelmét, hogy a lista távolról sem teljes!

A Primátor egy független – azaz cseh és nem multiinacionális sörgyártó. Az éves termelése nem éri el a kétszázezer hektolitert, de a szortimentje egész káprázatos. A tucatnyi láger változat között mindenki talál kedvére valót, a világostól, a félbarnán át, fekete sörig – a könnyű tízestől, az extrém huszonnégyesig. Ezek mellett, majd' féltucat felsőerjesztésű sör is készúl a hatalmas edényekben – stout, IPA, EPA, APA és az idén a cseh sörbarátok átal az év sörének választott bajor búzasör is bővíti a választékot.

Az utóbbi egy-két évben a pesti Nagykörút is felzárkozott a bulinegyed mellé, a sörözök sokasága között ott találjuk a One Beer sörözőt (1085 Budapest, József krt. 63.), ahol természetesen csapolva megtalálható a Primátor is. Akárcsak az Astoriához közeli Semmeleiss utcában, a kellemes Fahéj Café-ban (1052 Budapest, 1052, Semmelweis u. 19.), ahol finom falatokhoz ajánlják a nachodi sört. A Manga Cowboy! (1092 Budapest, Ráday u. 31.) sem csak különleges étlapjáról nevezetes, hanem az ételekhez választható sokféle sörről is.

A Mangy Cowboy-tól tényleg csak néhány lépés a Doktor Blažej Primátor Pub (1092 Budapest, Erkel u. 14.) ahol csapolva, vagy palackozva, de minden Primátor sör beszerezhető. A kétszintes étteremben finom ételeket is kóstolhatunk és rendszeresek a különféle előadások, programok is. A Neked Csak Nyolc a nyolcadik kerületi Corvin sétány kedvelt sörözője különleges sörválasztékkal várja vendégeit. A hazai és külföldi kézműves sörök választékából természetesen nem hiányozhat a Primátor sem.

És végül, de természetesen nem utolsósorban figyelmükbe ajánlom a Noiret Biliárd és Darts Szalont (1066 Budapest, Dessewffy u. 8.), mely immár húsz éve ugyanott és ugyanazon a néven várja vendégeit – mostmár Primátor sörrel is.

Folytatása következik! Ha többet szeretne a helyekről tudni, kattintson a vastagon szedett részekre!Twitter megosztás Google+ megosztás