Söröspalack alá temetkezik

Címkék: sörivók, síremlék
2020. november 1. vasárnap
A szerb Slobodan Ristivojevic amióta az eszét tudja nem ivott más folyadékot, csak sört.

A 72 esztendős férfi ez alatt az idő alatt körülbelül százezer üveg sört ivott meg. Nem tartja magát alkoholistának, hiszen ma már csak hat üveg sört iszik meg naponta, bár korábban húsz volt az átlaga. Felesége, Slavka szintén szereti a sört, bár ő a vizet is megissza. Ristivojevic nemrégiben elkészítette közös síremléküket, amelyen a sírkövek egy-egy söröspalackot mintáznak. „Biztos akarok lenni abban, hogy halálunk után sem szakad meg a kapcsolatunk a sörrel” – mondta az elképedt falujabelieknek.

A hír hallatán egyrészt elgondolkoztam, hogy milyen foglalkozást űzhetett az úriember, aki ugye nem volt alkoholista. Mi az a munkakör, ami napi húsz üveg sör elfogyasztása – mellett, alatt, másnap – el lehet látni és még piszok jól is fizetik?

 Az ugyan nem derül ki, hogy kocsmában, vagy otthon ivott a derék férfiú. De a napi húsz üveg sör ára Magyarországon alsó hangon is napi négyezer, ha valami tisztességes márkában gondolkozunk, akkor hat-nyolcezer, és ha kocsmában itta meg az adagját, akkor akár tízezernél is több lehete a számla.

Ebből az összegből pedig akár tízméteres sörösüveget formázó obeliszket is állíthat a falujabeliek nagy irigységére. Nekem ilyen síremlékem biztos nem lesz, mert bár jóval kevesebb sört iszom, de ínyenc lelkem miatt, csak az itthon kapható, horror árú importsöröket fogadja be a szervezetem. Így ilyen beruházásra nem vállalkozhatom.

Hacsak nem ajánl nekem valaki a szerb férfiéhoz hasonló állást!Twitter megosztás Google+ megosztás