Szecessziós sörfőzde

2022. január 21. péntek
19. század második felében a teplicei kabaré zenével, tánccal, fókalovaglással a leghíresebb szórakozóhely lett Csehország északnyugati részén.

A galériás, stukkómennyezetű, impozáns csarnok szecessziós jellege a mai napig megmaradt. Ahhoz azonban, hogy a sörfőzdét kialakíthassák a belső teret át kellett alakítani. Bővítették a galériát, ahol a sörfőzde és egy pékség is helyet kapott. A Barrandov filmstúdió építésze, David Vondrášek úgy alakította ki az étterem, a kávézó és a bejárati sikátor belső terét, hogy minden az Első Köztársaság idejét idézze.

A falak impozáns színvilágáról, az oszlopok és korlátok, valamint a szállodai szobák tradicionális megjelenéséről külön belsőépítész gondoskodott. Minden részletre alaposan odafigyeltek, így például a thonett székeket a sörfőzde logója díszíti. A falfestményeket amelyek a villamosvonal itteni bevezetése utáni, szecessziós Teplicét és a frissen csapra vert hordó után rohanó szomjas törzsvendégeket ábrázolják Ganbold Dalajn, mongol festőművész festette.

A 2015-ben átadott Monopol szálloda és sörfőzde az elegáns megjelenése mellett Martina Valterová söreinek köszönhetően is népszerű. Évente 1500 hektoliter különleges sört főznek. A kínálatban a tradicionális cseh sörök mellett bécsi ászok, helyi búzasör és természetesen IPA és APA is található. Twitter megosztás Google+ megosztás