Szilveszteri jó tanács

2019. december 29. vasárnap
Nem könnyű értelmes magyarázatot találni arra, hogy miért kötelező szilveszterkor jól berúgni?

Ugye van az a hiedelem, hogy az új év annak szellemében telik majd, ahogyan az előző év utolsó és az új év első napját töltöttük. Ez nyilvánvaló nem magyarázat a lerészegedésre, hiszen ki szeretne egész évben részeg lenni, néhány idült alkoholistán kívül?

A részegség még hagyján, de a januári elsejei másnaposságot – melyet a jellegzetes szilveszteri összevisszaivás, megkoronázva a kötelező éjféli pezsgővel garantál – az év további háromszázhatvanöt napjára, végképp nem kívánhatja épeszű ember magának.

A szilveszterkor gyakorlatilag előírt jókedv viszont aligha képzelhető el piálás nélkül, különösen nem, ha a társaság többi tagja, már többször megtekintette a pohár fenekét. Valószínűleg itt keresendő a magyarázat, hogy miért iszik az év utolsó napján még az is, aki egyébként nem szokott.

Ezért egyszerű a tanácsunk, csak annyit igyatok, amennyit egyébként is szoktatok, vagy annál csak egy kevéssel többet! Így vidámra ihatjátok magatokat, annak minden aznapi és másnapi kínos és kellemetlen következménye nélkül.Twitter megosztás Google+ megosztás