Viccnek is rossz

2020. március 11. szerda
A corona virus megelőzhető, ha bőségesen viszünk be alkoholt a szervezetünkbe – terjedt el egy hír a világhálón.

Azt talán mondanunk se kell, hogy sem a sör, de a kisüsti pálinka, vagy az abszint fogyasztása sem jelent védelmet a vírus ellen. Az alkoholos italok gyógyító hatásáról már köteteket írtak tele, de sajnos ezek fele sem igaz. Nem azt vitatjuk, hogy egy pohár bornak, vagy egy korsó sörnek nincsenek jótékony hatásai, de valljuk be őszintén, nem emiatt fogyasszuk őket.

A sör esetében is se szeri, se száma a különféle egészségügyi előnyöknek. Ilyen például, hogy a mérsékelt sörfogyasztás jó hatással van a gyomorra, az emésztésre, de állítólag a szívinfarktus megelőzésre is alkalmas, Sőt, a sör a szellemi kapacitást is fokozza, de ha éppen úgy hozza a szükség, lupulin tartalmának köszönhetően segíti az izmok ellazulását  és javítja a hangulatot és a kapcsolatteremtő képességet.is

Mi is szeretjük a sört, de nem gondolkoztunk el azon, hogy vajon igaz-e, hogy a fogyasztása vajon valóban hosszú és boldog életet biztosít és különösebben nem is foglalkoztunk a kérdéssel. A corona vírus kapcsán azonban szeretnénk mindenkit lebeszélni a fokozott alkoholbevitelről, elsősorban akkor, amikor ettől a vírus elleni védelmet remélik. 

A sör és többi alkoholos ital sem jelent immunitást a járvány ellen.

Az eredetileg viccnek szánt ez irányú kinyilatkoztatások, első lépésben segítik a járvány könnyebb feldolgozását, azzal, azonban hogy elbagatellizálja a veszélyt, akkor a tréfa könnyen sokkal károsabbá válhat, mint azt kiötlöje eredetileg gondolta.

Szóval továbbra is csak óvatosan a korsók és poharak emelgetésével!Twitter megosztás Google+ megosztás