már 14

IX. Nemzetközi Házisörfőző Verseny

  • helyszín: KEG Sörművház
  • cím: 1114 Budapest, Orlay utca 1.
  • kezdés: 2020. március 14. 09:00
  • befejezés: 2020. március 14. 18:00
Az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET szervezésében 2020. március 14-én kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon a házisörfőzők versenye.

A verseny célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, a házisörfőzők személyes találkozására nyíló alkalom megteremtése.
A verseny felmerülő költségeit a szervezők a nevezési díjakból és felajánlásokból fedezik, így szívesen várnak minden segítő célú anyagi, fizikai és szellemi felajánlást. A verseny főszervezője az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET (továbbiakban a Szervezők).
 A versenyre csak olyan sörrel lehet nevezni, ami nincs kereskedelmi forgalomban és otthoni sörfőző eszközökkel készült. Nevezni a  BJCP2015-ben (Beer Judge Certification Program) található összes gabonaalapú sör kategóriában (BJCP 1-34 kategóriák) lehet.

A jelentkezéskor meg kell adni a sör pontos kategóriáját, továbbá szükség esetén egyes kategóriáknál kiegészítő információkat (pl. milyen ízesítés). A bírálók minden egyes nevezett sört a megadott BJCP kategóriának megfelelően pontoznak le, tehát nem a különböző nevezett sörök egymáshoz hasonlítása határozza meg a pontszámot.
A kategóriákban a legtöbb pontot elérő sör aranyérmes, a második ezüstérmes, a harmadik bronzérmes eredményt ér el. A verseny legjobb söre az abszolút győztes, amelyet szakavatott bírálói csapat fog kiválasztani. A verseny abszolút győztese gravírozott, a győztes nevével és évszámmal ellátott vándorkupát vehet át. Ezzel megkapja a „Magyarország legjobb házisörfőzője 2020” címet.

A versenyre nevezni elektronikusan lehet a competition.elsosor.hu oldalon, legkésőbb 2020. március 1-ig.

A versennyel kapcsolatos kérdéseiteket a hazisorverseny@elsosor.hu címre írjátok.