Kis magyar sörirodalom I.

Magyar írók elbeszélései sörről, kocsmáról. Válogatás a Maláta című sörirodalmi és kocsmakulturális folyóiaratból. Jó szórakozást!

Újabb Lobkowicz sörfőzde vége

Amiről egy-két hete csak mint aggasztó fenyegetésről beszéltünk, sajnos valósággá lett, befejezik a sörgyártást Vysoké Chlumecben is.

A sörforradalmi Lengyelország

Ha valahol, akkor Lengyelországban a 21. században tényleg elképesztő ütemben, forradalmi módon alakult át a sörpiac.

A tavasz söre

Hagyományosan a baksört az év elején főzik, sok malátával és arányaiban kevesebb komlóval, ezért alkoholban gazdagabb és édesebb.

Száz hidat, ezer sört

A lengyel sörfőzés egyik legizgalmasabb craft sörfőzdéje a száz hídról elnevezett wroclawi Stu Mostów.

Hülye szabályok

Az ivás korlátozásának ezer módját találták már ki, de olyat még nem sikerült, amivel a szomjas embereken kifogtak volna.

Sörlekvár

A sörélesztő, miután megtette kötelességét és beindította az erjedést, korábban mindig a hulladékban végezte.

Partihordó

Az ötliteres partihordós sörökből a tavalyi évben Csehországban másfélszer annyit adtak el, mint az előző években.

Itt már csak a varázslat segít

Ha a sörfőzdék tavaly tavasz óta nagyon nehéz időket élnek át, akkor ez kétszeresen igaz a Lobkowicz-csoportra.

Lovak a sörfőzés történetében

Az egyik legkegyetlenebb munka, a maláta őrlése volt az egyik legelső mechanizálandó feladat és a lovakat választották az erő szolgáltatásához.

összesen: 849 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 következő utolsó