A cseh sör pesti ünnepe

2022. június 7. kedd
A Budapesti Cseh Sörfesztivál immár tizenöt éve aranyozza be a cseh sör rajongóinak életét.

Ha emlékezetem nem csal, az első cseh sörfesztivál idején Pesten egyetlen cseh söröző működött, a Hegedűs Gyula utcai Pivo. Pont a fesztivál sikere inspirálta az újabb cseh sörözők megnyitását. A Városháza parkban az első cseh sörfesztiválon harminchárom féle sört vertek csapra. A siker elsőprő volt, annak ellenére, hogy kizárólag klasszikus cseh lágerek alkották a kínálatot, hiszen akkoriban a cseh craft még ismeretlen fogalom volt.

A tematikus sörfesztiválok – sorában a cseh sörfesztivál a legnagyobb múltú a budapesti sörfesztiválok sorában. A Westend is immár hatodszor ad otthont a Városháza Parkot, a Szabadság teret és a Hősök terét is megjárt sörfesztiválnak, amelyen manapság már a cseh craft is képviselteti magát.

Sörlistát még nem láttunk, de kíváncsiak lennénk rá. Márcsak azért is, mert mostanra a fesztivál már sok, csak itt kapható sörrel nem kecsegtet. Így sokkal inkább lett „meeting point” – azaz a cseh sörök barátainak rendes évi találkozóhelye, ahova a június 8. és 12. között nyilván elzarándokolnak.

A tapasztalatokról majd beszámolunk! Na zdravi!Twitter megosztás Google+ megosztás