Albert sörháborúja

Címkék: Holba, Litovel, Zubr
2019. április 2. kedd
Nem tudtak megegyezni az Albert cseh árúházlánc tulajdonosai az észak-morva sörfőzdék képviselőivel. Áprilistól az üzletlánc nem árusítja söreiket.

Az érintett három észak-morva sörfőzde a Prerov PMS sörgyár csoport tagja. A meghiusult szerződés miatt, az Albert üzletekben, áprilistól nem lesznek kaphatók sem a Litovel, sem Holba, sem a Zubr sörök. A  Prerov PMS sörgyárak évi egymillió hektoliteres termelésével a legnagyobb cseh tulajdonú sörcsoport.

Elsőként a Litovel jelentette be szakítását az Albert-üzletlánccal, a multinacionális sörcégekhez képest előnytelen szerződési feltételek miatt. A sörcsoport másik két tagja sem késlekedett a bejelentéssel, így áprilistól sem a Litovel, sem a Holba, sem a Zubr nem lesz kapható a hálózat boltjaiban. Az eladási veszteségek pótlására a Prerov PMS különféle akciókba kezdett.

A szerződésbontás hírét az Albert-láncnál is megerősítették. Természetesen ők is számítanak forgalomcsökkenésre, de mint nyilatkozták jelenleg is hatvan hazai sörfőzde söreit kínálják és tervezik, hogy újabb kisüzemi sörfőzdékkel is szerződést kössenek. Szerencsére a esemény nem befolyásolja, sem a Litovel, sem a Holba magyarországi terjesztését.  

 Twitter megosztás Google+ megosztás