Állatok, emberek, sörök

Címkék: ajánló, állati
2021. január 2. szombat
Tíz történetet, ami az állati sörökről és a sörös állatokról szól. Ha valamelyik érdekli, csak kattintson az „elolvasom” fülre.

A zsiráf az egyik legismertebb állat, amit elsősorban groteszk külalakjának – hosszú nyakának, a hátsóknál hosszabb mellső lábainak – köszönhet. (elolvasom)

Kedvenc iszákos íróim – Bukowski, Hemingway és Hrabal – egyaránt éltek, haltak a macskákért. (elolvasom)

A dakota sziú indiánoknál a legfelsőbb lény szimbóluma, de a hatalmas bölényeket szinte valamennyi nép nagy tisztelettel övezte. (elolvasom)

Az oroszlános sörökről szóló bejegyzés azt példázza, hogy az erő és a bátorság – amit az oroszlán szimbolizál – felett, hogy diadalmaskodik egy multinacionális sörgyártó. (elolvasom)

Talán a leghíresebb elefántos sör a dán Carlsbergé, főzését 1955-ben kezdték meg. (elolvasom)

A teve „egyálltó helyében” akár 100 liter folyadékot is benyakal, és egyes rossz nyelvek szerint, ha lehetősége adódik, megissza a sört is.  (elolvasom)

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy a lónak milyen fontos kapcsolódási pontjai vannak a sörfőzéssel. A középkorban a maláta őrlésekor a malomkerék forgatásának kegyetlen és nehéz munkáját lovak végezték.  (elolvasom)

Van egy sör, melynek nevét egy rágcsáló ihlette: a holland Gulpener sörgyár búzasörét Korenwolfnak – gabonafarkasnak – nevezi. (elovasom)

Meglepő módon igen szép számban találhatunk a hollóról elnevezett sörfőzdéket vagy hollóra keresztelt söröket világszerte. (elolvasom)

Ön tudja, hogy miért neveznek el egy sört a kedves énekesmadárról? Legalábbis eddig azt hihettük, hogy a világos és sötét sörök keverékének a rigó a névadója. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsuk önöket, ha így tudták, rosszul tudták. (elolvasom)Twitter megosztás Google+ megosztás