Apa! Kezdődik!

Címkék: kraft, BPBW, Dürer-kert
2021. szeptember 9. csütörtök
Az új Dürer-kertben ma kezdődik a KRAFT-fesztivál, a beergeekek idei legnagyobb hazai ünnepe.

A KRAFT – így magyarosan – 2016-ban a Főzdepark megalapítása után terjedt el a sörösök körében. A Maglódi útra költözött négy újhullámos sörfőzde – a Hop Top, a Horizont, a MONYO és a Mad Scientist – alapította társaság már nevében is szerette volna megkülönböztetni magát a hagyományos hazai kisüzemi sörfőzdéktől.

Hozzájuk csatlakozott rövidesen a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky. Ők kilencen mutatkoztak be az év augusztus 19-20. között megrendezett első KRAFT sörfesztiválon.

A kraft mozgalom beindulásával a hazai kisüzemi sörfőzés is felkerült a világ sörtérképére. Ezt a jelenlétet erősítette a „Beer Week in Budapest 2018”. Ekkor városszerte zajlottak csapfoglalások, majd a Dürer kertben egy össznépi vidámság zárta a programsorozatot, melyen  tizenhat ország negyven sörfőzdéje százhatvan sört vonultatott fel.

A folytatást 2020-ban a járvány miatt bevezetett korlátozások megakadályozták, de ahogy az olimpiát, így a Budapest Beer Weeket is elhalasztották.Viszont szemben az olimpiával, az BPBW-t dén sem sikerült megrendezni Szerencsére helyette szeptember második hetében, az immár Budára költözött Dürer kertben, itt van nekünk a Kraft-fesztivál.

A rendezvény hazai résztvevői a Balkezes, a Dealbreaker, a Fehér Nyúl, a First, a Hajnali Sörfőzők, a Hoptop, a Horizont, az InVitro, a Mad Scientist, a Monyo, a Reketye, a Rothbeer, a Szent András, az Ugar Brewing, az Uradalmi Sörmanufaktúra, a Viharsarok, a Yeast Side és a Zentus.

A külföldi résztvevők meghívásakor fontos szempont volt, hogy elsősorban  a Közép-Kelet-Európai régió jelenlegi és jövőbeni csúcs főzdéi legyenek itt. Ezek a bolgár Beer Bastards és White Stork, a román Bereta, az osztrák Bevog, a szerb Dogma és Kors, a horvát The Garden, a szlovén.Pelicon.

Mivel öt disztribútor is ott lesz a fesztiválon, még számos ország különlegességeit is csapra  verik, így legalább kétszáz sörkülönlegességet lehet egy időben kóstolni szeptember 9 és 12. között az új Dürer Kertben.

Az árakról, az ételekről, a koncertekről, a sörfőzdékről bővebb információk ITT olvashat.

 

Cikkek a KRAFTRÓL:

https://serteperte.blog.hu/2018/09/13/a_kraft_legyen_veletek

 https://serteperte.blog.hu/2018/05/21/beer_week_in_budapest

https://drinkunion.hu/cikk/mi_lesz_veled_kraft

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás