Az Anchor Brewing karácsonyi söre

2022. november 4. péntek
Lassan ötven éve, hogy az Anchor Brewing akkori tulajdonosa Fritz Maytag megfőzte, az azóta legendássá nemesült Liberty Ale-t.

Maytag 1975. november 17-én elkészítette az első karácsonyi sörét, ami tulajdonképpen a Liberty Ale egy újabb tétele volt. A Christmas Ale attól kezdve minden évben egy kicsit más lett. A kísérletezés egészen Maytag 1987-es esküvőjéig tartott. 

Az 1987-es esküvőjére egy különleges barna sört készített, a Bridale-t, az 1986-os Christmas Ale recept fűszeres változatát. A sör annyira népszerűnek bizonyult, hogy Maytag úgy döntött, hogy 1987-től az Anchor Christmas Ale egy fűszerezett barna sör lesz, évente változó recepttel, amely minden évben új, titkos összetevőket tartalmaz.

Hagyomány, hogy a Christmas Ale receptje minden évben változik, és amikor 1987-ben a Christmas Ale a fűszerezett barna ale lett, a dolgok igazán érdekesek lettek. Minden évben változnak a karácsonyi sörbe kerülő fűszerek és alapanyagok.

Az összetevők titokban tartása azonban a kezdetek óta hagyomány, ez a kis titokzatosság ad némi misztikusságot a sörnek, Mivel a 2022-es Christmas Ale címkén egy eukaliptuszfa szerepel, így a mentolos, a fás és az izgalmas karamellás aromák felbukkannak az idei ünnepi Anchoe sörben.

Már csak abban kell reménykednünk, hogy néhány tétel hozzánk is eljut!Twitter megosztás Google+ megosztás