Az új Iron Maiden sör

2019. szeptember 1. vasárnap
Tulajdonképp az a furcsa az egészben, hogy eddig tudomásunk szerint még senkinek nem jutott eszébe szakéval ízesíteni a sörét.

A dicsőség az Iron Maiden énekes Bruce Dickinsoné és Martyn Weeks sörfőzőé. A Robinsons sörfőzde már nem egy Iron Maiden sör létrehozásában működött együtt az „éceszgéber” Dickinsonnal. A „Trooper” sorozatban főztek már közösen ale-t, red ale-t, készítettek Red’n’ Black néven portert és Halloweed néven egy erős belga ale-t is és most egy szakéval ízesített .

A szaké Mijamoto Muszasi, a 17. századi, híres-hírhedt japán kardforgató, filozófus és tanító emlékére került a sörbe, Mi most maradjunk csak annyiban, hogy a szaké rizs erjesztésével készül. Az erjedéshez speciális eljárásokkal segítik a cukrot csak nyomokban tartalmazó rizst, így a sörnél és bornál is erősebb alkoholos italhoz jutnak. 

Magyarán a szaké nem rizspálinka, nem rizsbor, de még csak nem is sör. A „Sun and steel” egy 4,9 százalék alkoholtartalmú pilseni típusú sör, mely szaké élesztővel készül, melyhez az utóerjedés során adják hozzá a szakét, ami egy kellemes letisztult sört eredményez. Könnyen itatja magát, de a szakét legfeljebb az utóízében fedezhetünk fel.

 

(A szakéról ITT elolvashatnak mindent, amit arról tudni érdemes.)

Ha valaki megkóstolná, kapható a Tátra utcai British Storeban és az Ulászló utcai Popshopban!Twitter megosztás Google+ megosztás