Boldog idők

2020. október 6. kedd
Conrad Seidl írja az osztrákokról, hogy kedvencük az ingyen sör. Nem kellett a kijelentéshez nagy bátorság, ezt minden népről elmondhatjuk.

A sörivók többsége számára a nagy áruházláncokban kapható sörök elsősorban az olcsó áruk miatt lettek nagyon népszerűek. Szerencsére a szórásba itthon is jócskán belekerültek olykor nagyon jó, olykor elég gyengécske sörök – de mindenképpen jó áron.

Nincs ez másképp Csehországban sem, ahol valamennyi nagyobb multinacionális kereskedő széles választékot kínál sörökből és különös hangsúlyt fektet az akciókra, amikben valahol az előállítási ár környékén szerezhetünk be – a leggyakrabban cseh, lengyel – söröket.

Mostantól Csehországban, a Lidl lánc üzleteiben – ha nem is az akciós sörök között – a vásárlók új, és ha bevállik, állandóra tervezett sörkínálatot találnak majd a regionális termelõiktõl. A Lidl célja a helyi élelmiszerek iránti igény kielégítése és a helyi sörfőzdék támogatása. 

Na, ja! – gondolja irigykedve a magyar fogyasztó, van miből meríteni, hiszen mintegy ötven sörgyár és ötszáz kis sörfőzde ontja a jobbnál-jobb söröket Csehországban.Twitter megosztás Google+ megosztás