Boldogság a sörben

2021. szeptember 14. kedd
A boldogság az amikor több az öröm a sörben, mint a szomorúság, a sörözés kellemetlen következményeiben.

Mindenki gondoljon a kedvenc sörére. Feltételezzük, hogy a kedvenc, egyúttal a leggyakrabban fogyasztott is, így egészen biztos, hogy az első korsó sör maga a boldogság.  Mivel azonban tudjuk, hogy itt nincs megállás, hiszen a rutinos sörivónak ehhez újabb sör szükséges, rövidéletű ez az öröm, és legtöbbször a harmadik sör kikéréséig tart.

Mert persze, a boldogító első kettő után, tovább döntögetjük magukba a söröket, emiatt nem érzékeljük, hogy túlléptünk a küszöbsörön, innét a sörivás már nem csak hogy nem nyújtja azt az örömöt, ami az első egy-két sörnél a boldog állapotot előidézte, hanem előtérbe kerülnek a sörivás kellemetlen következményei.

Nyugodtan ide sorolhatjuk, hogy a harmadik-negyedik sör már távolról sem hozza azokat az élvezeti értékeket amit az első, vagy a második, és a harmadik után egyre erősebbek a tünetek, amelyek jelzik, hogy már előbb le kellett volna állnunk.

Már botladozik a nyelvünk, az asztaltársasággal való beszélgetés is egyre inkább akadozik, tudjuk otthon nem fognak kitörő örömmel fogadni bennünket és holnap jókora macskajaj fog kínozni bennünket – de már nincs megállás.

Az ötödik sör körül eljön az alaptalan optimizmus, túlértékeljük a sör okozta jó érzéseket, melyekből azért nyomokban maradt néhány, és magunkban bízva, iszunk még, hiszen keménytökűek vagyunk, és alábecsüljük a másnap jelentkező rosszullétet és lelkifurdalást. Kérjük a következőt!

Szóval a boldogság, az embertől függően, egy vagy két sör.

Ami utána jön – különösen, ha képesek vagyunk lassítani és nem szúrunk két sör közé tüskéket – lehet még kellemes, de tapasztalataim szerint. az már a sörözés egy más szintje.

 

Egy Para-Kovács írás a második és harmadik sörről:  https://serteperte.blog.hu/2017/12/03/masodik_es_a_harmadik

Fotó: https://beerbox.hu/Twitter megosztás Google+ megosztás