Bowie dalai sörben elbeszélve

Címkék: zene
2018. március 12. hétfő
Zenéi itt maradnak örökre velünk, így aztán a fene se gondolná, hogy már két éve nincs közöttünk!

Bowie zenéit Ariana Dorshkind már-már költői írása egy-egy sörrel párosítja és megfogalmazza általa vélt hasonlóságok Bowie zenéi és a sörtípusok között. A szerzőnő például a Ziggy Stardust és a Coalition Brewing Space Fruit IPA jegyei között érzelmi kapcsolatot felfedezni. A cikkben felbukkan a Jareth a manók királya is, akit a Fantasztikus labirintus (Labyrinth) című 1986-ban bemutatott brit-amerikai fantasy filmben Bowie alakított.

A film zenéje Dorshkin szerint legjobban az Off Color Brewing Troublesome Gose jegyeivel ápol rokonságot. Hogy miért éppen a Gose, ez a citromosan savanyú, sós, korianderes búzasör – erre sajnos a cikk nem ad választ. Mi a magunk részéről, akkor már inkább egy erős, ízekben gazdag Russian Imperial Stoutot választanánk, de tekintve a művész sokszínűségét, a Five Towns Brewery 2014-ben főzött Bowie söre egy erős, 7% alkoholtartalmú Pale Ale sem rossz választás.

Lehet profánsággal vádolni, akár a Wychwood marketingjét, akár az újságírónő írását vádolni, de gyanúnk szerint David Bowie a söröscímkén és a cikken is jót derülne – az extravagancia soha nem állt távol az utóbbi idők egyik legszínesebb személyiségű művészétől.

 

Mellékelt linkek:

A Manókirály dalra fakad: https://www.youtube.com/watch?v=ViftZTfRSt8

David Bowie sört iszik (a felvételen 2:10-től)  https://www.youtube.com/watch?v=PCW6fy_60_k

 

 

 Twitter megosztás Google+ megosztás