Beer Week in Budapest 2018

2018. május 1. kedd
Az idei év sörös szenzációja minden bizonnyal a május 20. és 27. között megrendezésre kerülő „BPBW Beer Week in Budapest 2018” esemény lesz.

Kétségkívül a kraft mozgalom beindulásával a hazai kisüzemi sörfőzés is felkerült a világ sörtérképére. Ezt a jelenlétet kívánják a szervezők tovább erősíteni amikor megrendezik a „Beer Week in Budapest 2018” névre keresztelt eseménysorozaot. A dolgok pillanatnyi állása szerint a sör ünnepi hetén tizenhat ország negyven sörfőzdéje százhatvan sört vonultat fel.

A május huszadikán kezdődő fesztivál lényege, hogy a résztvevők a budapesti kézműves sörfőzdékben sorozatos csapfoglalásokat rendeznek, ahol nemcsak a sörkülönlegességekkel, hanem a sörüket önmaguk csapoló sörfőzőkkel is megismerkedhetnek. Beer-geekeknek kihagyhatatlan eseményeket már csak azért is a sörrajongók figyelmébe ajánljuk, mert a bemutatkozó sörök többségét itthon más alkalommal nem igen kóstolhatnák.

A több mint tucatnyi helyszínen egész héten folyik majd a sör a csapokból, hogy aztán a Dürer Kertben a május 25-én és 26-án mind a százhatvan sör felvonuljon. A szervezők szándéka, hogy az általuk „cirkusz”-nak is titulált sorozat fénypontja legyen ez a két nap, ahol a valamennyi sör kóstolható lesz. Az összes sör végigkóstolására feljogosító belépő hat órányi lehetőséget ad a sörkülönlegességekkel történő közelebbi ismeretségre.

A belépő alsó hangon is közel húszezer forint – így gyanítható, hogy sok hazai sörínyenc csak a csapfoglalások alkalmából kortyolhat bele a sörökbe. Ennek ellenére azonban nincs helye a fanyalgásnak, hiszen pontosan tudjuk, hogy a kraft legjobbjai egy átlagos hétköznapon sem kaphatók olcsón, és ilyen rendkívüli alkalomra, hogy Budapest egy hétig a sör fővárosa is lesz, valószínűleg egy évig kell majd várni.

A résztvevő sörfőzdékkel és a helyszínekkel ITT ismerkedhet megTwitter megosztás Google+ megosztás