Lucky Bastard Pesten

2016. június 30. csütörtök
Ha izgalmas, jó cseh sörökre vágyunk nem kell feltétlen Prágáig utaznunk, Brünnben a morva fővárosban is nagyszerű kisüzemi söröket kóstolgathatunk.

Brünn legrégebbi és legnagyobb sörgyára a Starobrno, de mellette több kis sörfőzde is található a városban. A legrégebbi közülük a Pegas, mely 1992-óta szerez söreivel örömet a sörbarátoknak. A kezdetek óta főznek egy világos és egy barna lágert és egy búzasört is, valamint a 18-as Grandot,de szezonálisan különféle ale-ket is kínálnak. Az U Richarda is egy kis sörfőzde, finom sörökkel, köztük szűrt és szűretlen lager, búza és meggyes sör is.

Az idei Cseh Sörfesztiválon a várost azonban egy negyedik sörfőzde a Lucky Bastard képviseli. Ez egy igazi sörforradalmi sörfőzde: amerikai mintára épült 2012-ben. Alapítója az a Jan Grmella, aki a pivnirecenze.cz internetes szaklap főszerkesztője. Egyelőre kizárólag felsőerjesztésű söröket főznek. Az éves termelés alig haladja meg az ezer hektolitert és ebből jutott néhány hordóval Budapestre is. Ha a fesztiválon jár semmiképpen ne hagyja ki a Lucky Bastard különleges söreit!Twitter megosztás Google+ megosztás