Cseh-szlovák söregyüttműködés

Címkék: IPL, szlovák, kollab
2022. július 16. szombat
Július egyik csehországi meglepetése a szlovák Dobrodruh IPL söre, a Šariš és a pöstyéni ŽiWell mikrosörfőzde kollabja.

A Plzeňský Prazdroj különleges programja, a Brewers' Choice hét éve gazdagítja a cseh sörkultúrát, és gazdag ízválasztékkal szolgálja a sörkedvelőket. Júliusban a Pivovar Šariš sörfőzői és a pöstyéni ŽiWell mikrosörfőzde által készített sört kínálják. A Kalandor elnevezést Beňovský Móric utazó tiszteletére kapta, aki Vrbový u Piešťany származású volt, és aki a 18. században Madagaszkár királya lett.

A receptet a két sörfőzde nagyon szoros együttműködésében dolgozták ki, így egy frissítő, hidegkomlós, nyári sör született, melyben a hidegkomlózásnak köszönhetően kiemelkedik a komlóillat és a kellemes keserűség. Ebben a hónapban Csehországban és Szlovákiában több mint 1200 pub és étteremkínálatába kerül fel ez a sörkülönlegesség..

– Úgy döntöttünk, hogy a kocsmák nyári kínálatát szlovák kollégáink művészetének bemutatójával gazdagítjuk. Szlovákiában is számos mikrosörfőzde jelent meg az utóbbi időben, amelyek érdekes minőségi söröket hoznak a szlovák piacra. A ŽiWell sörfőzde azon kreatív sörfőzde egyike, amely új koncepciókat és hagyományos sörstílusokat kínál – mondja Tomáš Pokorný, a Brewers' Choice program sörfőzője.

A The Adventurer egy India Pale Lager, amely két ismertebb sörstílust – egy cseh lagert és egy India Pale Ale-t keresztez. A sört úgy főzik, mint egy klasszikus lágert, de hidegen is komlózzák. Az Idaho 7 és Callista komló használatának köszönhetően az eredmény egy erős komlóaromával rendelkező sör, amely ennek ellenére megőrzi a láger ihatóságát. A sört csak csapból kínálják, Csehország és Szlovákia több mint ezerkétszáz sörözőjében kóstolhatják meg.

És, hogy hol kóstolható az új sör, azt megtalálják ITT

 Twitter megosztás Google+ megosztás