Cseh sör, lengyel marha

2019. február 28. csütörtök
Lengyel újságírók is jelezték részvétel szándékukat, ha a cseh sör minőségének ellenőrzését komolyan gondolják a hatóságok.

A Csehországban szigorú ellenőrzéseket vezetetek be a Lengyelországból importált húsokra, amikor kiderült, hogy egy lengyel vágóhídon beteg állatokat vágtak le az éj leple alatt. A hatóságok szerint mintegy kilenc tonna romlott hús került exportra. A cseh intézkedés hatására olyan hírek kezdtek el terjedni, hogy válaszul a lengyelek a cseh sörök szigorú hatósági ellenőrzését fogják bevezetni.

A hírt Jan Ardanowski lengyel földművelésügyi miniszter gúnyos kijelentése alapozta meg, aki minden bizonnyal irónikusan jelentette ki, hogy akkor  a lengyelek majd fokozottan fogják kontrolálni a cseh import söröket. Az újságírók azonban komolyan vették a kijelentést és több újságíró felajánlotta, hogy szívesen részt vállal a cseh sörök minőségének ellenőrzésében.

– Meglepőnek találjuk a miniszter fenyegetését, hiszen eddig nem volt probléma a cseh sörrel. Úgy tűnik, a lengyelek szimbolikus okokból választották épp a cseh sört, mint egy lehetséges megtorló intézkedés eszközét - mondta az ügyben ugyancsak megszólaló František Šámal, a cseh sörszövetség vezetője is, aki szerint a cseh sör nagyszerű hírnévnek örvend Lengyelországban, amit a lengyel miniszter szavai sem befolyásolnak negatívan.

Végül a felek tisztázták a félreértést és megerősítették, hogy nem lesznek szigorítások a cseh sörökkel kapcsolatban. Megjegyezzük, hogy a romlott húsból Magyarországra is jutott, de reményeink szerint a magyar kormány nem tervezi a cseh sör minőségellenőrzésének a szigorítását.Twitter megosztás Google+ megosztás