Csehek lépéselőnyben

2020. április 19. vasárnap
Április 14-én a cseh kormány sajtótéjékoztatón jelentette be a járvány ellen hozott intézkedések enyhítését.

Ennek értelmében április huszadikától fokozatosan enyhítenek a kijárási és más korlátozásokon. Összességében a terv hozzávetőlegesen hat hét alatt oldaná fel a rendelkezéseket, hogy júniús nyolcadikával ismét visszatérhessen az élet a rendes kerékvágásba. A könnyítések április huszadikán a nagybani piacok megnyiátásáva és a szakmai képzések újraindításával vennék kezdetüket.

A sörözők, vendéglátóhelyek, éttermek és kocsmák, ha rendelkeznek terasszal, vagy kerthelyiséggel már május huszonötödikén kinyithatnak. Azok az egységek melyek zárt terűek, továbbra is csak utcán át árusíthatnák az elvitelre előkészített áruikat. Ugyanezen a napon nyíthatnak a múzeumok, a galériák, az állatkertek, de ezen a napon már fogadhatnak vendégeket a fodrászatok és a masszázsszalonok is.

Ha minden jól alakul, május nyolcadikán megyílnak a 5000 négyzetmétert meghaladó bevásárlóközpontok, a kastélyok, az addig elzárt állatkerti pavillonok, színházak, tetováló szalonok, és immár korlátozások nélkül az összes vendéglátóhely. Könnyen lehet, hogy  ezután május nyolcadika az „újranyitás napjakén” bevonul a cseh nemzeti ünnepek közé.

Sajnos mi, a csehországi kocsmák hívei, lelkes sörturisták, szinte biztos nem lehetünk ott ezen a nagyszerű napon, mert a határok megnyitása a turisták előtt egyelőre még várat magára.Twitter megosztás Google+ megosztás