Sörből csúfot űzni!

2017. február 6. hétfő
Nem az első sörös skandalum volt, az ahogy a csíkszentsimoniak elorozták egy sör nevét, de az szinte példa nélkül álló, hogy a politika is beszáll a buliba és pártfogóit bojkottra buzdítja!

Az eset sokak előtt ismerős és ha a „ne igyunk Heinekent” kampányra azt hisszük, hogy ez a világon másutt nem fordulhat elő, nagyot tévedünk. Az analógiáért elég messze az Amerikai Egyesült Államokig kell röppennünk, ahol a Heineken egyik legnagyobb vetélytársa a viág legnagyobb sörmárkája az amerikai Budweiser ellen indítottak az amerikai elnök Donald Trump hívei hasonló bojkottot.

Mindezt egy a tegnapi Super Bowlra forgatott reklámfilm miatt, melyben a legamerikaibb sört azzal reklámozzák, hogy azt egy német bevándorló főzte először. A klippet nyilván Trump bevándorló ellenes intézkedései ihlették és némileg váratlanul vívta ki a trumpisták ellenérzését, akik nem sokkal – az egyébként elég bárgyú – reklám lejátszása után a közösségi oldalakon indítottak támadást az Anhauser-Busch ellen és a tisztességes amerikaiakat a sör bojkottjára szólították fel.

Mi a magunk részéről se a holland, se az amerikai márkát nem fogyasztottuk eddig, de mivel tiltakozunk az ellen, hogy politikát keverjenek kedvenc italunkba és csúfot üzzenek belőle, lehet, hogy a napokban tüntetőleg megkóstoljuk a bojkottált söröket.

Az alábbi linken a reklámot is megnézhetitek!Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=HtBZvl7dIu4

Twitter megosztás Google+ megosztás