Dej bůh štěstí

2018. augusztus 8. szerda
A cseh sörgyártás szlogenje a Dej bůh štěstí – adjon az Isten örömöt – most, a Primátor sörök felbukkanásával az Interspar áruházakban,egy lépéssel közelebb került hozzánk.

A tradíciók miatt a csehek nagyon sokáig idegenkedtek a dobozos söröktől. Csehországban hosszú ideig csak a nagy multinacionális sörgyártok töltötték dobozba söreiket. 2016-ban még csak a teljes forgalom a négy és fél százalékát tette ki a dobozos sör. Ez az arány nőtt kilenc százalékra 2017-ben. Idén már a sörök tizenkét százaléka kap fémruhát.

A náchodi Primátor évi százharmincezer hektoliteres termelésével a kisebb sörgyárak közé tartozik. Ők idén júniusban dobták a piacra első dobozos sörüket. Az Antoninra keresztelt „tízes” sör egy nagyon kellemes nyári ital. A pilseni és karamell malátákkal főzött sört természetesen a nemes žateci komlóval fűszerezték, ez eredményezi a könnyű ihatóságát, határozott – 29 IBU-s – keserűségét.

A dobozba zárt Antonin hozzánk is elérkezett, hogy a sör nélkül elviselhetetlen nyári hőségben legyen egy frissítő, könnyű ital, mely túlélhetővé teszi a kánikulai napokat. Antonin barátunk augusztus kilencedikétől, 249,- forintos akciós áron megvásárolható az Interspar áruházakban. Ha valaki mélyebb merítést szeretne, annak a Primátor Gold csomagot ajánljuk 2990,- forintért. A pakk nyolc különböző Primátor sört – egy-egy tízes Antonint, tizenegyes Ležákot és Darkot, tizenkettes Premiumot, tizenhármas Polotmavét, tizenhatos Exkluzivot, egy búzasört, egy English Pale Ale-t – tartalmaz.Twitter megosztás Google+ megosztás