Doktor Blažej akciózik!

2018. szeptember 24. hétfő
Doktor Blažej már hétfőn megkezdi a cseh sör napjainak 2018. évi ünneplését. Az esemény örömére a mai napon, nyitástól este nyolcig, jelentős kedvezmény minden csapolt sörre!

2013 óta szeptember 27. különleges nap a cseh sörivók életében: ekkor ünneplik meg a Cseh Sör Napját. Azért épp Vencel azaz Václav névnapját megelőző napon, mert Szent Vencel (907-929) – a cseh Přemysl uralkodóház tagja – a cseh sörfőzők védőszentje. A cseh fejedelem a megtiszteltetést azzal vívta ki, hogy az értékes cseh komló kivitelét az országából, halálbüntetés terhe mellett tiltotta meg. Halála után szentté nyilvánították és évszázadok óta a csehek védőszentje. 2000 óta szeptember huszonnyolcadika a cseh államalapítás ünnepe is.

A Cseh Sör Napja az évek során már több napos esemény sorozattá nőtt. Egyre több helyütt ünnepelik meg és erre az alkalomra néhány sörgyár, különleges alkalmi sörkülnlegességekkel is készül. Az idei cseh sörnapok eseményei szeptember 26. és 29. között zajlanak. Doktor Blažej azonban a budapesti, Erkel utcai rendelőben, már ma megkezdi a sörünnepet és kilencféle csapolt sört kínál ma kedvezményes áron. Twitter megosztás Google+ megosztás