Drágul a cseh sör

Címkék: csapolt sör, sörár
2021. szeptember 1. szerda
A cseh piac vezető sörgyártója a Prazdroj bejelentette, hogy októbertől átlagosan három százalékkal emeli a sör árát.

Csehország második legnagyobb sörgyártója a Pivovary Staropramen már 2021. július elseje óta módosította a csapolt és a tartályos sör árát. A fő ok néhány kulcsfontosságú alapanyag, különösen a víz, az energia és az olaj árainak jelentős növekedése volt. Az áremelés mértéke 2,9 százalék volt. A társaság Smíchovban a Staroprament és az ostravai Ostravar és a pardubicei Pernštejn sörgyárat mondhatja magáénak.

Egy másik nagy csoport, a Heineken, amely olyan márkák tulajdonosa, mint a Krušovice, a Starobrno, a Zlatopramen nem akarta kommentálni az árak alakulását. „Jelenleg terveket és stratégiákat készítünk 2022-re, ezért erről egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mondta a ČTK -nak Dita Vašíčková szóvivő.

A humpoleci Bernard sörgyár is befejezi is áremeléssel kalkulál elsősban a csapolt sör esetében. A Bernard három éve nem emelte a sörei árát. Szeptember elején dől el, hogyan változik az ár és mikor lép érvénybe az áremelés.  Radek Tulis sörgyári szóvivő szerint a „sörárak kiigazítása elkerülhetetlen a növekvő ráfordítások miatt.

Egyes sörgyárak azt ígérik, hogy még nem emelik az árakat. Így az év végéig a Budweiser Budvar sörei nem fognak drágulni és egyelőre nem emeli az árait Svijany sörgyár sem, amely a libereci régió legnagyobb sörgyára.

A benešovi Ferdinand Sörgyárnál még nem döntöttek az áremelésről, de mindenki az árak emelkedésére számít. A sörárak növekedését a Primátor sörgyár igazgatója, Petr Kaluža sem zárta ki, de egyelőre erről még nem született végleges döntés Nachodban.Twitter megosztás Google+ megosztás