Egyedül sörözni

2021. október 12. kedd
Kivel nem fordult elő, hogy egy fárasztó nap végén egyedül tér be egy sörözőbe, vagy hazaérkezve kinyit magának egy sört?

Nincs ebben semmi különös, legfeljebb akkor, ha rendszeresen magányosan iszik valaki. Az nem egészséges, mert normálisan a sör a társasági élet kovásza. Kocsmába is azért jár az ember, mert annak, aki keresi, ott mindig akad társasága.

És nem kell rögtön arra gondolni, ha valaki félrehúzódik a kocsmában, hogy biztos valami baja van. Nem. Nincs ezzel semmi probléma, csak éppen nem akar beszélgetni senkivel. Nem akar viselkedni, csak inni szeretne egy-két sört.

Kétségtelen, hogy sok ember számára a „kocsmázás” a kollégákkal, barátokkal való kötetlen társasági élet. Ahogy a régi reklám is mondja – jutalom a nap végén. Ezt a felhőtlen időtöltést zavarta meg a járvány, a kocsmák kényszerű bezárásával.

Így aztán sokan felfedezték, hogy otthon egyedül inni sem ördögtől való dolog. Kényelmesen elhelyezkedni a fotelban egy pohár sörrel, újságot vagy könyvet olvasni, vagy megnézni egy jó filmet, miközben el lehet kortyolgatni egy-két sört is. Ha a konyhában sertepertélek, főzés közben biztos kinyitok egy sört. Enélkül el se tudom képzelni. Szerencsére nem sűrűn tevékenykedem a konyhában.

Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy törzshelyemről jónéhány cimbora elmaradt. Néha összefutok velük a boltban, látom, hogy csak a kocsmából maradtak el, a sörök ott figyelnek a kosárban. Mert persze az ár sokat nyom a latban és otthon sörözni jóval olcsóbb.

Száz szónak is egy a vége, egyedül inni nem ciki, de ne zárkózz túl sokáig a négy fal közé,  ugorj le olykor a kedvenc kocsmádba, mert azért ott mégiscsak szórakoztatóbb sörözni!Twitter megosztás Google+ megosztás