Esti sör

2015. december 16. szerda
Az alkohol mindig erősíti azt az állapotot, melyben fogyasztottuk. Ezért súlyosbíthatja a lelki problémákat és fokozhatja tüneteinket, de a kiegyensúlyozott ember kedélyét a mértékletesen fogyasztott alkohol tovább javítja.

Thomas Mann így ír erről: „A vacsorához naponta megiszom egy pohár sört, mely segít nekem kikapcsolódnom és biztosítja esti nyugalmamat.” 

A sör nyugtató hatását elsősorban a komló lupulin tartalmának köszönheti, amely nyugtatólag hat az idegekre és segíti az izmok ellazulását. A sör alacsony alkoholtartalma ideális módon egészíti ki a komló hatását, javítja a hangulatot és a kapcsolatteremtő képességet. A sörrel nem lehet a komoly alvászavarokat gyógyítani, de ha esténként egy pohárral meg iszik, az segít az elalvásban. Ilyenkor télen a hatás fokozható az alábbi recepttel. Felmelegítünk egy üveg világos sört egy evőkanál cukorral és néhány szem szegfűszeggel, majd előmelegített korsóba öntjük. Hozzáadunk egy kupica fehér rumot és egy szelet apró kockára vágott pirítóst, majd megszórjuk fahéjjal. Azon melegében kikanalazzuk.Twitter megosztás Google+ megosztás