Folyékony történelem

2022. február 21. hétfő
A Liquid History londoni kocsmatúrája két mérföldes séta London ódon utcáin, amelynek során történelem egy furcsa oldalával ismerkedhetünk meg.

Shakespeare és Dickens nyomdokain botorkálunk kóborlásunk során, miközben számos pub múltjával is megismerkedhetünk. Persze torok szárazon nem maradhat egy ilyen sajátos történelmi barangolás során. A „kocsmatúra” szerves része, hogy négy-öt kocsmában megállva szomjunk oltására megkóstolhatja a sör, a gin és egyéb finomságok széles választékát.

Természetesen nem modern sörbárokba és craft sörözőkbe vezet az út, hanem azokba a történelmi kocsmákba, amelyek immár évszázadok óta töltik be fontos társadalmi szerepüket.

„Útközben olyan ikonikus látnivalókban gyönyörködünk, mint a Szent Pál-székesegyház, majd felfedezzük a rejtett sikátorokat és a csendes udvarokat, távol az őrjítő tömegtől. Hallgassa meg Sweeney Todd hátborzongató legendáit, és hallgassa London legszellemesebb pubjainak kísérteties történéseit, mielőtt befejezné a Covent Garden szélén."

Így hirdetik a londoni kocsmatúrát, mely a TripAdvisor éves Travellers' Choice legjobb huszonöt utazási élményt tartalmazó listáján az egyetlen díjazott brit válogatás. És nem véletlen, hiszen a séta során meglátogatott helyek mindegyike rendelkezik történelmi, irodalmi vonatkozással és épp annyira megismerkedhetünk az angol főváros történelmével, mintha a templomokat, vagy a múzeumokat látogattuk volna végig.Twitter megosztás Google+ megosztás