FOMO – félelem a lemaradástól

2022. szeptember 13. kedd
A FOMO – fear of missing out – nem véletlen, hiszen követhetetlenül sok limitált és egyszeri főzet készül nap mint nap.

A megszámlálhatatatlan mennyiségű sör, ami napról napra piacra kerül egyszerűen lehetetlenné teszi, hogy mindet megszerezzük, megkóstoljuk. Mégis vannak – nem is kevesen – akik megpróbálnak minél többet beszerezni az ún fehér bálnákból, azaz a legritkább és legkülönlegesebb sörökből.

Az internetnek és a közösségi hálónak hála, magukról az újdonságokról világszerte értesülhet minden sörrajongó. A postai rendelés ezeknek a tételeknek az esetében azonban nem működik, így vagy lemondunk róla, vagy megpróbálhatunk baráti segítséget kérni. Így csatlakozni egy bottle sharringhoz, ahol megküstolható.

Nehézséget okozhat, hogy hiába megyünk személyesen oda a sörfőzdéhez, korlátozva van az egy-egy személynek kiadható darabszám. Ilyenkor jön Chewbacca, valaki akit csak azért vittünk magunkkal, mert így több sörhöz juthatunk.

Bár nyilván mindenki szívesen kipróbálna néhányat ezek közül a limitált sörök közül, de valószínúleg hozzám hasonlóan, nem hajlandó sem órákig autózni, sem hosszasan sorban állni egy-egy rendkivül drága sörért, amikor egy bottle shopban utazás és sorban állás nélkül is remek söröket lehet beszerezni.

 Twitter megosztás Google+ megosztás