A vörösök már a spájzban vannak

2016. szeptember 7. szerda
A tizedes meg a többiek című film szállóigévé vált mondatához – „az oroszok már a spájzban vannak” – hasonló szlogennel hirdeti magát a tizenkettedik Főzdefeszt.

Ennél fontosabb azonban, hogy már nem olyan hangsúlyos az első kézműves sörfesztivál jelző. Az első Főzdefeszt hirdetése hozta be a sör-szlengbe a kézműves-sör kifejezést. Mindössze öt éve ennek, de mára – az akkor még a különleges sör szinonimájaként használt kifejezés – elkopott és tartalmát vesztette. Változott a szlogen is: tavasszal a "retun of the lager" , most a címben is idézett  "a vörösök már a spejzban vannak". Persze nemcsak a szlogen változik, de maga a rendezvény is átalakult az idők során. A rendezés is professzionálissá vált és mindeddig a legjobb sörfesztiválokat köszönhetjük az intézményesült Főzdefesztnek.

Lehet problémázni az első alkalom óta bevezetett fesztiválpoháron, metapay-rendszeren, a fizetős WC-n – de tessék jobbat csinálni! Az idei új helyszín jónak ígérkezik, és szemben a tavaszival a rendezvény idejére jó idő is várható. Kétségtelen, hogy több régi kiállító nem vesz részt a Főzdefeszten, de ennek ellenére érdemes kilátogatni a hétvégén a Városligeti Napozórétre, ahol a magyar kisüzemek mellett lesznek szlovák, belga, lengyel és természetesen cseh sörök is. És természetesen ott lesznek az elmaradhatatlan street foodos csapatok is, hogy gondoskodjanak a sörkorcsolyákról.

Péntek délután kettőtől a vasárnap esti zárásig várunk mindenkit a Neked Csak Dezső és a Primátor pavilonjánál, ahol nemcsak a címben ígért vörs sörökkel, de a legjobb hazai kraftokkal valamint cseh, lengyel és szlovák sörökkel is igyekszünk oltani az égető szomjúságot!Forrás: http://www.fozdefeszt.hu/

Twitter megosztás Google+ megosztás