Garázsfőzdéből az Oktoberfestre

2023. augusztus 25. péntek
A Giesinger Bräu 2007- ben kezdte meg a termelést, igazi garázsfőzőként a München déli részén található Untergiesing negyedben, egy két beállós garázsban.

Az első évben még szerény mennyiséget, mintegy 300 hektoliter sört gyártottak, de a termelés évről évre nőtt 2009-ben 750 hektoliter, 2011-ben már 1000 hektoliter sört főztek. Ezzel azonban a kis garázssörfőzde elérte fizikai határait, területét nem lehetett tovább bővíteni.

Új helyszínre volt szükség, így 2014 végén átköltöztették a sörfőzdét Obergiesingbe. Ahol a berendezések már évi 12 000 hektoliter sör főzésére voltak alkalmasak. Ez a mennyiség is vevőre talált, ezért a cég újabb és nagyobb telephelyet keresett. Ez a sokkal nagyobb sörfőzde egy észak-müncheni negyedben, Lerchenauban 2020-ban készült el.

Az új sörgyár részeként a cég egy 152 méter mély kutat is fúratott, így nemcsak a sörfőzéshez nyernek tiszta vizet, hanem söreikre ráírhatják azt, hogy „Münchener Bier”, ami 1999-óta védjegyként van bejegyezve.

Aktuális termelésével a Giesinger Brauerei München második legagyobb privát sörfőzdéje lett, a több évszázados múltra visszatekintő Augustiner mögött.

Tekintettel arra, hogy a Giesinger Bräu minden tekintetben megfelel a „müncheni sögyár” kritériumainak most, lehetőséget szeretnének kapni, hogy a Giesinger is csapolhassa sörét az Oktoberfesten, amit a város hat nagy sörfőzdéje – az Augustiner, a Hacker-Pschorr, a Hofbräu, a Löwenbräu, a Paulaner és a Spaten – időtlen idők óta kedélyes kartellként működtet.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

 Twitter megosztás Google+ megosztás